Waar helpt makelaardij Den Haag bij?

Geplaatst door

Als jij een huis wilt kopen of verkopen kan makelaardij Den Haag jou daarbij helpen. Een makelaar helpt jou bij het kopen, verkopen, huren, verhuren en beheren van een woning. Ze zullen de meeste zorgen uit jouw hand nemen. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over verschillende zaken, want dat regelen ze voor jou.

man writing on paper

Ontwikkeling van makelaardij

Makelaardij Den Haag wordt sterk beïnvloed door het internet dat consumenten de mogelijkheid biedt om zelfstandig een woning te zoeken en aan te bieden. Sommige makelaars bieden de verkopers van woningen de mogelijkheid om een deel van het verkoopproces zelf uit te voeren. Bijvoorbeeld het maken van een omschrijving van de woning of het maken van foto’s en geven van rondleidingen. Hierdoor kan de klant een deel van de makelaarskosten besparen. Ook zijn er makelaars die alleen via internet werken en er zijn ook specifieke pagina’s om een makelaar te vinden. Op het gebied van de woningmarkt komt het steeds vaker voor dat kopers en verkopers hun zaken zo veel mogelijk zelf doen. 

Prijzen van een makelaar

Een makelaar kost in Nederland gemiddeld 1,1% van de verkoopopbrengst van de woning. Dit is in het jaar 2022 zo bepaald. De gemiddelde makelaarscourtage in Nederland is dus 1,1%. Bij het verkopen van jouw woning kun je er dus rekening mee houden dat je ongeveer rond de 5.100 euro kwijt bent om jouw huis te verkopen. Dit zijn dan ongeveer de kosten die je maakt voor de verkoop van jouw woning. Naast de kosten voor een verkoopmakelaar, zijn er geen andere kosten voor het verkopen van je huis. De notaris wordt namelijk altijd betaald door de koper. Voor het aankopen van een woning zijn er andere tarieven.