Waarom zonnepanelen gebruiken als bedrijf?

Geplaatst door

Tegenwoordig zijn er diverse redenen waarom je juist zonnepanelen moet aanschaffen. In het Nederlandse straatbeeld zijn ze bijna niet meer weg te denken. Bijna op ieder dak kun je nieuwe zonnepanelen tegenkomen. Jaarlijks worden er meer dan 10 miljoen nieuwe panelen gelegd door heel Nederland heen. Dit is natuurlijk niet zonder reden en veel huishoudens zien de voordelen van Zonnepanelen Limburg in. Toch zijn er bepaalde mensen die nog niet helemaal overtuigd zijn, echter gebruiken ook veel bedrijven zonnepanelen. Waarom als bedrijf zonnepanelen gebruiken? En wat zijn de voordelen precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Energieakkoord

In 2013 is het kabinet en verschillende milieuorganisaties akkoord gegaan met het energieakkoord. Dit akkoord staat voor een duurzame groei en hierin staan diverse afspraken over energiebesparing en schone technologie. Het doel van dit akkoord is het verbruik drastisch terug te dringen, maar ook kans te maken voor werkgelegenheid. Door het tekenen van dit akkoord gaan we een nieuwe fase in, waarin de nadruk wordt gelegd op energiebesparing. Hierbij helpen zonnepanelen natuurlijk goed en kun je als bedrijf vaak meerdere zonnepanelen op je dak laten plaatsen. Zo moet iedere bedrijf vanaf 2023 een energielabel C hebben. Als het kantoorpand niet voldoet aan deze eisen, mag je het kantoorpand helemaal niet meer gebruiken. Vanaf 2030 zijn dit strengere regels en moet het pand minimaal in bezit zijn van een energielabel A. In 2050 moet het bedrijf helemaal groen zijn en energieverbruik neutraal zijn, hiervoor kun je zorgen met zonnepanelen.

Geld besparen

Voor bedrijven is het natuurlijk ook van belang dat ze kunnen genieten van financieel voordeel. Maak je maar geen zorgen, want met zonnepanelen behaal je sowieso financieel voordeel. De energieprijzen stijgen namelijk heel hard door de oorlog die Rusland is gestart. Hierdoor willen steeds meer bedrijven hun verbruik terugbrengen en hiervoor zijn zonnepanelen een goede manier. Stroom uit zonnepanelen is namelijk goedkoper dan de stroom van je eigen energieleverancier. Daarnaast ben je niet meer afhankelijk van de leverancier en dit is fijn als er een prijsstijging komt. Met zonnepanelen is het mogelijk om je totale elektriciteitsgebruik zelf op te wekken. Je bespaart hierdoor veel energie en natuurlijk ook veel kosten, zo wordt de energierekening vaak verlaagd. De investering die je maakt bij het aanschaffen van zonnepanelen, heb je vaak ook al binnen 6 jaar terugverdient, ideaal toch?